Подготовка на файлове за печат и бродерия

Продукти, марки, размери

Текстилните продукти, които предлагаме, ще намерите в раздел „Магазин“ на меню „Печат върху текстил“

За момента работим с Fruit of the Loom, както и с продукти, произведени от „ДИБИКО“ ЕООД

Стандартите за размери на различните производители са различни.

В описанието на всеки продукт е посочена информация кой размер на колко сантиметра гръдна обиколка и височина отговарят – Таблица с обмерни данни.

 

Инструкции за третиране на артикули с щампа

Прането не вреди по никакъв начин на щампите, отпечатани с използваната от нас технология – Директен печат. Препоръчителната температура за пране е 300– 40 0 С.

При щампи върху цветен текстил, препоръчваме да се гладят от вътрешната страна.

 

Подготовка на файловете

Изисквания към файлове за печат / в случай , че се предоставят от клиента/ – Работим с файлове, съвместими с програми на Adobe

  • растерни файлове – jpeg, gif, png, bmp, tiff, psd в реален размер с минимум 300 dpi.
  • Векторни файлове – eps
  • цветове зададени по RGB

Ако желаете да качите растерен файл, е необходимо да се съобразите с размера му. За оптимално качество на щампата, е нужно отигиналното изображение да е максимално голямо. Колкото по-малко е изображението, толкова по-малка става щампата. Ако увеличите изкуствено размера на растерния файл, ще влошите качеството на щампата.

Важно е да се знае, че цветовете, които виждате на монитора си, се формнират чрез смесване на светлина, а цветовете при печат се образуват чрез смесване на бои. Поради тази причина по-ярките и искрящи цветове няма как да запазят яркостта при печат върху текстил и обикновено леко потъмняват. Препоръчваме да проверявате как ще изглежда изображението в цветови модел CMYK.

Ако качите изображение с малък размер или лошо качество, то няма как да бъде напечатано качествено. Екипът ни не носи отговорност в тези случаи.

Комбинирането на две или повече щампи по проекта на клиента се извършва по макета, зададен от него, максимално съобразен с изискванията му.

Модулът „По твой дизайн служи за изграждане на примерен модел за печат, който в някой от случаите може да бъде различен от изработения продукт.

Възможни са отклонения, свързани с мащабирането на проекта в Модулът „По твой дизайн“, спрямо текстилния артикул. Размерите на файловете в сантиметри ще са съобразени с изискванията на клиента, но могат да бъдат различни от зададените.

Екипът ни не носи отговорност за качествата на готовия продукт, пряко зависещи от проекта, предоставен от клиента, а именно некачествена щампа, вследствие на предоставено за печат изображение с недостатъчен размер или лошо качество. По-ярките и искрящи цветове няма как да запазят яркостта си след отпечатването и обикновено леко потъмняват.